donderdag 28 juni 2012

Hanger voor CMP blog

Deze hanger heb ik gemaakt met Papicolor original in de kleuren turkoois en bloesem. Voor het embossen heb ik een oudere mal van Petra van Dam gebruikt die je nog met de hand moet embossen. Heel leuk om te doen maar ik doe het nog maar weinig met alle mooie stans/embos mallen die er tegenwoordig te koop zijn. De mal heb ik geëmbost op Papicolor brilliant kiezel dit is mooi zacht papier met een parelmoer glans dat heel makkelijk embost.


Snijd van bloesem karton een cirkel met een doorsnee van 14cm en snijd van turkoois karton een cirkel met een doorsnee van 13,5cm. Embos de hele mal op een stuk kiezelkarton en teken de uit te snijden openingen af en snijd deze uit. Plak een stuk bloesem karton achter de openingen. Stempel op het turkoois karton met witte inkt een paar swirls en plak in het midden een stukje kant. Plak de delen op elkaar en maak een gaatje aan de boven- en onderzijde. Plak het plaatje in het midden en werk deze op in 3D. Het plaatje komt van een stansvel, werkt super makkelijk want er hoeft niet geknipt te worden. Het vel is van Studio Light frames SL 28.

 


Stans de nestabilitie uit turkoois karton en plak dit op een iets groter stukje bloesem karton en snijd/knip de rand iets groter af. Snijd een cirkel met een doorsnee van 5cm uit kiezel karton en stempel de tekst in het midden. Maak een gaatje in de boven- en onderzijde. Rijg lint/tule door de gaatjes. Rijg de bedel door het tule en maak een strik. Stans een paar takjes uit kiezelkarton en maak met papieren roosjes een mooie bloementoef.

Groetjes Astrid


dinsdag 26 juni 2012

Nautic

Vandaag laat ik een kaart zien gemaakt met een knipvel van Studio Light nautic. Maar eerst willen ik jullie bedanken voor de ontzettend leuke berichtjes op mijn kersthuis, super leuk om te lezen. Ik zag dat er een paar nieuwe volgers zijn, welkom hier en wat leuk dat jullie mijn blog willen volgen. En dan nu mijn kaart.



Gebruikte materialen:
knipvel Studio Light nautic STAPSL 1125
Papicolor original donkerbruin 39
Maja Design papier
MD Creatables LR0230 schelpen, LR0232 zeester en LR0234 square by Petra
MD Clear stamps Reizen CS0858




Ik wil iedereen een hele fijne avond wensen.

Groetjes Astrid



woensdag 20 juni 2012

Kersthuis

De nieuwe craftables van Marianne Design zijn weer geweldig leuk. Ik heb een scandinavisch kersthuis gemaakt met de craftable CR1217.



Ik heb het huis drie keer uitgestanst uit Papicolor original zwart 01,steenrood 35 en hagelwit 30. Beinkt het zwarte en steenrode huis met witte inkt ( doe dat als de  huizen nog in de mal zitten) Het zwarte huis is de basis deze heb ik nog een keer nagetekend op een stuk zwart karton van 18,5x14cm en ik heb een vouw gerild op 12,7cm en bij het na tekenen het huis tegen in het midden van het karton tegen de ril aan gelegen. Daarna het huis uitgesneden  en het flapje half rond gemaakt.  Van het steenrode huis heb ik het dak weggeknipt  en het trappetje van het zwarte huis uitgeknipt. Het steenrode huis heb ik op het zwart huis geplakt. Van het witte huis knip je de ramen, deur en dakranden en plak deze op. Neem stukjes kant en plak deze achter de ramen en plak achter het geheel een stukje dessinpapier. Stans twee hekjes met de creatable LR0205, bewerk deze ook met witte inkt en ril het hekje na twee latten. Snijd twee strookje nootbruin van 3x1cm en ril een vouw in het midden. Plak één kant vast aan het hekje en de andere kant aan het huis. Stans drie kerstbomen uit Papicolor Original olijfgroen 45met de creatable LR0136, bewerk deze ook met witte inkt en plak deze achter het huis zodat deze gelijk gaan vallen met de half ronde cirkel.Stans uit zwart karton de arreslee met de creatable LR0178 en bewerk deze ook met witte inkt en plak deze tegen het hekje aan.



Plak de achterkant nu tegen het huis aan en Neem een strook zwart karton van 7,5x12cm en ril de vouwen op 4e n 8cm. Plak het middengedeelte vast op de achterkant van de kaart zodat er een standaardje ontstaat. Werk de kaart af met wat hulstblaadjes, pareltjes en sneeuw.


Ik wil iedereen een hele fijne dag wensen en geniet van het mooie weer.

Groetjes,
Astrid

zondag 17 juni 2012

PanPastel

Vandaag een kaart gemaakt met gebruik van de Panpastels. Ik ben heel voorzichtig begonnen want dit is voor mij helemaal nieuw om met dit soort technieken te werken. Maar ik vind dit leuk dus jullie zullen vast nog meer dingen gaan zien met deze techniek. Ik ben met een wit vierkant karton begonnen en dat heb ik  licht bewerkt met Chromium Oxide Green Tint 660.8 daarna heb ik de hoeken te gestempeld ( hoek stempeltje van Viva Decor) met VersaMark en het papier daarna bewerkt met Panpastel Permanent Red Tint 340.8. Om het afgeven te voorkomen heb ik de kaart voorzien van haarlak.




Het vierkant heb ik gemaakt met de creatables LR0234 square by Petra en het label is craftable CR1212 en het tekststempel is van MD Clearstamps CS0852.



Het vintage plaatje is van Pion en het plaatje van de roos is van Studio Light stansvel 85
Dank jullie wel voor de ontzettend leuke reactie op mijn hart. Hele fijne avond?

Groetjes,
Astrid

donderdag 14 juni 2012

25 Jaar getrouwd

Dit MDF hart heb ik een tijdje geleden bij Doe@ding gekocht. Nu was mijn vriendin van de week 25 jaar getrouwd dus een mooie gelegenheid om iets met het hart te doen.


Het hart heb ik eerst met acrylverf geverfd, ik wilde het stempel er op en anders bleef dat niet zitten. Het papier is van Maja Design en het plaatje van Pion. Verder wat creatables gebruikt voor de hartjes en blaadjes.

Bijpassend had ik nog een hoesje gemaakt voor de cadeaucard.


Ik wil iedereen bedanken iedere keer weer voor het langskomen en de leuke berichtjes ze worden met plezier gelezen.
Fijne avond nog voor iedereen.

Groetjes,
Astrid

dinsdag 12 juni 2012

Morehead muisje.

Vandaag laat ik een kaart zien die ik voor het CMP blog gemaakt hebt. Ik heb voor deze kaart een oude borduur/embossingmal van Eline ( Marianne Design EL 8502) gebruikt. De ene kant is kruisjes borduren en de andere kant steelsteek. De laatste kant heb ik genomen. Er zitten ook kleine details op de mal die je kan embossen. Het muisje op de kaart komt van een Morehead knipvel.



Gebruikte materialen:
Marianne Design creatables blaadjes LR0192 en LR0227
Mettler garen 9847
Distress Ink milled lavender


Werkwijze:
Snijd een rechthoek van bloesem karton van 16 x 14cm en ril een vouw op 2cm vanaf de onderzijde en pons de rand. Snijd drie vierkanten : kiezel van 13,5 x 13,5cm, sering 13 x 13cm en roze feest 12,5 x 12,5cm. Snijd een strook van sering karton van 6,5 x 13cm en pons beide zijden. Beinkt alle randen met Distress Ink milled lavender. Plak een stuk kant op de strook. Plak alle delen op elkaar. Embos de motiefjes op de kaart en prik de gaatjes. Teken de vorm van de mal na en knip/snijd deze uit. Borduur de motiefjes met Mettler garen 9847. Maak de gaatjes aan de achterzijde dicht en beinkt de rand. Plak dit in het midden van de kaart. Snijd twee stroken: sering van 3 x 14cm en kiezel 4,5 x 14cm en pons van allebei de stroken één rand.Plak de stroken vast aan de onderzijde van de kaart. Knip het plaatje uit en werk deze op in 3D. Maak een strik van een stukje kant en knoop er een stukje satijnlint om heen. Plak de strik op de kaart. Maak een bloementoef in de linker hoek gecombineerd met wat takjes. Neem twee kleine klosjes wikkel er stukjes kant om heen en plak deze op het flapje van de kaart samen met het schaartje.



Snijd een strook bloesem karton van 7,5 x 13,5cm en ril twee vouwen op 4,5cm en 9cm. Snijd de onderzijde iets schuin af zowel aan de linker- als rechterkant. Plak het midden gedeelte van de kaart vast op de achtekant van de kaart. Vouw de flapjes naar achteren en de kaart blijft dan mooi staan.



Groetjes Astrid


dinsdag 5 juni 2012

Vintage


Vandaag laat ik een vintage kaart zien. Blijf het ook erg leuk vinden om deze te maken. De hoek heb ik gestanst met de creatable van Marianne Design LR0214 en het design papier komt uit het Pretty papers bloc Vintage pastels PK9080.
Het bloemenmandje is van ook Marianne Design ( craftable CR1208) en is gevuld met papieren roosjes ook deze zijn van Marianne Design.


De binnenkant van de kaart heb ik de craftable CR1214 gebruikt en het stempel EWS 2205 Dutch Design. De takjes zijn gemaakt met de Creatable LR0192


De achterkant van de kaart heb ik afgewerkt met hartjes (creatable LR0159) en nog wat papieren roosjes.



Ik wil iedereen bedanken voor de leuke berichtjes en het langskomen op mijn blog. Ik vind het echt super leuk om het iedere keer weer te lezen.


Aanstaande zaterdag Jacoba van Beierendag in Oostvoorne. 



Al een aantal jaar verkopen wij ( mijn moeder, mijn zus Nelly en ik) daar kaarten voor een goed doel. Mijn vader is al heel wat jaren lid van vv de Siervogel en dan huren wij een kraam en verkopen daar kaarten en andere creaties. De opbrengst is voor de vereniging. Dus wie zin heeft om langs te komen. Het is in het centrum van Oostvoorne en wij staan tegen over de kerk.


Groetjes, Astrid




zaterdag 2 juni 2012

Vissen

Hallo allemaal,

Het is al bijna een week geleden dat ik hier wat geplaatst hebt. Dus vandaag maar weer even een kaartje laten zien. Het is een mannenkaart geworden met het beertje Wellington. Ik kon het niet laten er nog een kaart mee te maken. Ik vind het hele leuke plaatjes voor mannenkaarten.


Gebruikte materialen:
MD Craftables CR 1211 envelop en CR 1216 guirlande
Wellington Decoupage pack
Maja Design papier Vintage summer
MD Clear Stamps CS0852



Ik wil iedereen een hele fijne dag wensen.

Groetjes Astrid