donderdag 28 juni 2012

Hanger voor CMP blog

Deze hanger heb ik gemaakt met Papicolor original in de kleuren turkoois en bloesem. Voor het embossen heb ik een oudere mal van Petra van Dam gebruikt die je nog met de hand moet embossen. Heel leuk om te doen maar ik doe het nog maar weinig met alle mooie stans/embos mallen die er tegenwoordig te koop zijn. De mal heb ik geƫmbost op Papicolor brilliant kiezel dit is mooi zacht papier met een parelmoer glans dat heel makkelijk embost.


Snijd van bloesem karton een cirkel met een doorsnee van 14cm en snijd van turkoois karton een cirkel met een doorsnee van 13,5cm. Embos de hele mal op een stuk kiezelkarton en teken de uit te snijden openingen af en snijd deze uit. Plak een stuk bloesem karton achter de openingen. Stempel op het turkoois karton met witte inkt een paar swirls en plak in het midden een stukje kant. Plak de delen op elkaar en maak een gaatje aan de boven- en onderzijde. Plak het plaatje in het midden en werk deze op in 3D. Het plaatje komt van een stansvel, werkt super makkelijk want er hoeft niet geknipt te worden. Het vel is van Studio Light frames SL 28.

 


Stans de nestabilitie uit turkoois karton en plak dit op een iets groter stukje bloesem karton en snijd/knip de rand iets groter af. Snijd een cirkel met een doorsnee van 5cm uit kiezel karton en stempel de tekst in het midden. Maak een gaatje in de boven- en onderzijde. Rijg lint/tule door de gaatjes. Rijg de bedel door het tule en maak een strik. Stans een paar takjes uit kiezelkarton en maak met papieren roosjes een mooie bloementoef.

Groetjes Astrid


7 opmerkingen:

 1. Gave hanger, wat heb je lekkere heldere kleuren gebruikt!Goed idee, weer eens wat anders, dan altijd verjaardagkaarten!!
  Liefs Ditta.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hele mooie hanger heb je gemaakt Astrid. Groetjes Marga.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi werk Astrid!!!
  Je kaart van het vorige bericht is ook zo hel erg mooi.
  lieve groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig gemaakt Astrid.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Astrid
  ja het is weer een topper hoor.almoet ik zeggen dat ik de mal heb verkocht
  ja embossen met de hand zit er echt niet meer in .heb sints 2wk de vagebond na dat mijn big shot het heeft begeven .en ben er erg blij mee
  gr Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie hanger Astrid , en wat een sprekende kleuren heb je gebruikt. Lief plaatje ook.
  groetjes adrie

  BeantwoordenVerwijderen