dinsdag 12 juni 2012

Morehead muisje.

Vandaag laat ik een kaart zien die ik voor het CMP blog gemaakt hebt. Ik heb voor deze kaart een oude borduur/embossingmal van Eline ( Marianne Design EL 8502) gebruikt. De ene kant is kruisjes borduren en de andere kant steelsteek. De laatste kant heb ik genomen. Er zitten ook kleine details op de mal die je kan embossen. Het muisje op de kaart komt van een Morehead knipvel.



Gebruikte materialen:
Marianne Design creatables blaadjes LR0192 en LR0227
Mettler garen 9847
Distress Ink milled lavender


Werkwijze:
Snijd een rechthoek van bloesem karton van 16 x 14cm en ril een vouw op 2cm vanaf de onderzijde en pons de rand. Snijd drie vierkanten : kiezel van 13,5 x 13,5cm, sering 13 x 13cm en roze feest 12,5 x 12,5cm. Snijd een strook van sering karton van 6,5 x 13cm en pons beide zijden. Beinkt alle randen met Distress Ink milled lavender. Plak een stuk kant op de strook. Plak alle delen op elkaar. Embos de motiefjes op de kaart en prik de gaatjes. Teken de vorm van de mal na en knip/snijd deze uit. Borduur de motiefjes met Mettler garen 9847. Maak de gaatjes aan de achterzijde dicht en beinkt de rand. Plak dit in het midden van de kaart. Snijd twee stroken: sering van 3 x 14cm en kiezel 4,5 x 14cm en pons van allebei de stroken één rand.Plak de stroken vast aan de onderzijde van de kaart. Knip het plaatje uit en werk deze op in 3D. Maak een strik van een stukje kant en knoop er een stukje satijnlint om heen. Plak de strik op de kaart. Maak een bloementoef in de linker hoek gecombineerd met wat takjes. Neem twee kleine klosjes wikkel er stukjes kant om heen en plak deze op het flapje van de kaart samen met het schaartje.



Snijd een strook bloesem karton van 7,5 x 13,5cm en ril twee vouwen op 4,5cm en 9cm. Snijd de onderzijde iets schuin af zowel aan de linker- als rechterkant. Plak het midden gedeelte van de kaart vast op de achtekant van de kaart. Vouw de flapjes naar achteren en de kaart blijft dan mooi staan.



Groetjes Astrid


7 opmerkingen:

  1. Hallo Astrid wat een super gave kaart is dit.
    Dank je wel voor de uitgebreide tutorial.
    De klosjes met schaar zijn heel leuk zoals die op het randje zijn vast gemaakt.
    Ik vind hem echt schitterend.
    Fijne dag,groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauwwwww wat een prachtige kaart heb je gemaakt en goed beschreven. Groetjes Marga.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige kaart. Mooi zacht van kleur.

    Groetjes Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterende kaart Astrid.

    Liefs Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een Schattige kaart!

    Groetjes Cobie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heerlijk kaartje leuk zo met deze mal. Je geeft me veel inspiratie.
    mandy

    BeantwoordenVerwijderen